Karbantartás:

A matracaink minden anyagai átmosható, legalábbis kézzel „átlögybölhető”. Leglassabban a latex szárad ki, leggyorsabban a kókusz. A matrachuzatok minden matrac esetében lezippzározhatóak, hatvan fokon moshatóak. A tisztakókusz matracok egy az egyben átmoshatóak, akár zuhany alá is tehetjük őket. Praktikus tanács, hogy a tisztakókusz matracokat tisztításkor ne vegyük ki a huzatukból, mert a kókuszszálak természete miatt nagyon nehéz a matrachuzatot visszahúzni a kókuszra.


Garanciák

Egy év garanciát adunk a gyerekmatracainkra. Ez alatt vagy akár később is, ha hibát észleltek, szóljatok. Minél vastagabb egy matrac, annál tovább bírja a strapát, azaz a 11-12 centi magas matracok még könnyen jók lehetnek a vásárlás után öt-hat évvel. De azt tudni érdemes, hogy tapasztalataink szerint a gyerekmatracok nem szerkezeti kihívásnak vannak kitéve a használat alatt, hanem higiéniainak. És ebben a kihívásban a matracvédők segíteni leginkább.

 A 80x160-as méretűek terhelhetőség szempontjából mindenféleképpen gyerekek számára készültek. Alkalmanként egy anyuka nyugodtan használhatja őket, azaz plusz ötven-hatvan kilogramm terhelést alkalmanként elbírnak. A 90x200-as méretűek vastagabbak, tehát a fenti leírt „életszerű” használatot bírják, de hosszabb távon gyerekeknek készültek!

Azok a gyerekmatracok, amelyek egy vagy másfél centi kókuszt tartalmaznak, azokon nem nagyon szabad ugrálni, mert elszakadhat a kókusz réteg.

Igazából nem is emlékszem garanciális problémákra a gyerekmatracaink kapcsán. Egy alkalommal azért hoztak vissza egy kókusz matracot, mert a kókusznak kicsit erősebb kókusz szaga volt (tényleg) és a kis használóját Kókuszkának kezdték csúfolni az oviban.


©2012 Ágymester Manufaktúra - Minden jog fenntartva!
Amigo-WebDesign. weboldalkészítés