.

Gyerekmatracaink alapanyagairól

 

Gyerekmatracaink alapanyaga az antibakteriális hideghab, a latexált kókusz, a latex, a megerősített alacsony táskarugó, a matrachab, a negyven fokon mosható steppelt matrachuzat, a szellőző nylon, a mosható pamut.

Gyerekmatracainkat ezekből az alapanyagokból készíttetjük 80x160-as, 90x200-as valamint e két méret közötti egyedi méretekben.

 

 

Mit kell tudni ezekről az alapanyagokról külön külön?

 

„Antibakteriális” hideghab 

A hideghab a szivacsnál rugalmasabb matrac hab típus. A matrac alapanyag gyártók fejlesztették arra a célra, hogy felnőtt emberek könnyű és egyszerű matracokban jót aludjanak. Magyarországon a vevők fejében néha még a szivaccsal keveredik, pedig a szivacsnál lényegesen kulturáltabb alapanyag. Gyerekek számára ideális változata az „antibakteriális” hideghab. Ennél a hideghab típusnál a matrac alapanyaga egy úgynevezett ultra-fresh adalékanyagot tartalmaz. Ez az alapanyag kedvezőtlen környezet teremt az atkák és egyéb kórokozók számára, így azok nem tapadnak meg a matrac anyagában. Ilyen értelemben „antibakteriális”, azaz higiénikus alváskörnyezetet biztosít. Ám nem száz százalékban antibakteriális! Antibakteriális környezetet kilencven fokos mosással tudunk teremteni, amennyiben ilyen matracvédőt használunk. Ezek fontos kérdések allergiás gyerekek esetén! Ezt a kérdést fiatal allergológus orvos vásárlóinkkal jártuk körbe. Az ő tanácsukra vezettük be a kilencven fokon mosható pamut matracvédőt. 
Jellemzően formára vágott (tojástartó) kivitelben kínáljuk. Ez a formai megoldás javítja a matrac szellőzését!

 


Latexált kókusz 

A latexált kókusz is tiszta kókusz, csak lényegesen rugalmasabb a latexálás nélküli kókusznál (a latexálatlan kókuszt arról ismerjük meg, hogy nagyon kemény).  A legendákkal ellentétben nem antibakteriális, mitől lenne az? Viszont könnyen tisztítható, ilyen értelemben könnyű tiszta alváskörnyezetet teremteni gyerekeink számára. Rugalmas, a testnek jó tartást adó alapanyag, matracváznak tökéletes.

 

 

 

 

Megerősített alacsony táskarugó

A táskarugós szerkezet a hagyományos rugós matracváz extra erős és extra tartós változata. Prémium minőségű felnőtt matracok vázához használják. Gyerekmatracot először az Ágymesterek készíttettek táskarugós vázzal. Ehhez egy extra erős, alacsony táskarugós vázat készíttettünk egy erre specializált német gyártóval. Fontos, hogy alacsony építésű legyen a táskarugós szerkezet, mert így el tudjuk érni azt, hogy az erős, strapát bíró gyerekmatrac összmagassága viszonylag alacsony maradjon, így gond nélkül harmonizálnak a leesésgátlós ágyak arányaihoz. Összesen négy matracot kínálunk táskarugós vázzal, mindegyik extra terhelést, ugrálást, nyúzást bírja!

 

 

 

Baby memory


Az elmúlt években a felnőtt matracok körében népszerűvé vált memory alapanyag gyerekek számára készült szellőző,átmosható verziója. Finom puha,és gyorsan felmelegedő anyag.Azoknak ajánljuk,akik puha érzetű matracot keresnek gyermekük részére,vagy a praktikus kókusz matracot egy puha kényelmi réteggel vásárolnák meg szívesen.

 Latex

Gyerekmatracok szempontjából a legkevésbé praktikus alapanyag, mert nehezen szellőzik. Ugyanakkor természetes alapanyag (tulajdonképpen habosított gumi), ezért ajánljuk azoknak, akik természetes alváskörnyezetet szeretnének teremteni gyermekük számára.

Matrachab


Egy viszonylag olcsó alapanyag, érzetre hasonlít a szivacshoz, de annál valamennyivel rugalmasabb, ortopédikusabb. Önállóan formára vágott (tojástartó) kivitelben kínáljuk. Ez a formai megoldás javítja a matrac szellőzését!

 Matrachuzat alapanyaga 

Minden matracunkat egy nyolcvan százalék pamutot és húsz százalék műszálat tartalmazó huzattal kínáljuk steppelt kivitelben. Három oldalon zippzározva. 

 


Szellőző nylon:

A vízzárós matracvédőnk alapanyaga, A folyadékot nem engedi át, de mégis szellőzik. Hatvan fokon mosható.

 

Mosható pamut 

Valódi antibakteriális környezetet teremthetünk vele, mert kilencven fokon mosható, mégis természetes alapanyag.


©2012 Ágymester Manufaktúra - Minden jog fenntartva!
Amigo-WebDesign. weboldalkészítés